Praat jij ook zo tegen jezelf…?

Ik krijg bijna geen ruimte. Kan me nauwelijks bewegen. Ik krijg te weinig  lucht. Dadelijk stik ik nog! Ik kan niet zomaar naar de uitgang toe. Kan ik wel weg als ik dat wil? Gaat die deur wel open? Ik hou dit niet lang vol. Ik voel paniek opkomen. Ik moet hier weg!

Claustrofobie kan onderverdeeld worden in verschillende soorten:

 • Angst voor kleine ruimtes. Je ervaart dan erg weinig bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld in auto, een drukke lift, een MRI- apparaat. Zelfs een strakke coltrui kan dit gevoel al opwekken.
 • Angst voor afgesloten ruimtes. Je kunt dan niet zomaar weg. Bijvoorbeeld in een wc die niet opengaat, in een vliegtuig of in een Escape Room. Een traumatische ervaring in zo’n ruimte kan hierbij een rol spelen.
 • Angst voor verstikking. Je gelooft dat er niet genoeg zuurstof is in de ruimte. Drukke bedompte ruimten vind je dan niet fijn. En duiken bijvoorbeeld zal niet je hobby worden.

Bij claustrofobie kun je de volgende symptomen ervaren, herken jij ze?

 • Kortademigheid
 • Hartkloppingen
 • Zweten
 • Trillen/beven
 • Duizelingen
 • Hyperventilatie
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Verkramping
 • Verlamming
 • Benauwdheid

Geen paniek! Wij kunnen je hier vanaf helpen!

Helemaal klaar met claustrofobie? Wij helpen jou! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder!

Claustrofobie kan verschillende oorzaken hebben:

Natuur: Claustrofobie kan van nature al wat aanwezig zijn omdat je altijd weg moet kunnen als er gevaar dreigt. Bij sommige mensen is die oerangst nog wat teveel aanwezig

Karakter/persoonlijkheid: Een grote behoefte om controle over situaties te houden kan claustrofobie opwekken of versterken

Trauma: claustrofobie kan ontstaan of verergeren door een traumatische ervaring in een kleine ruimte. Je wil die angst dan niet nog een keer ervaren en gaat die ruimte of andere ruimtes vermijden.

Hoe Niels zijn angsten overwon:

Hoe kom je van je claustrofobie af?

De volgende therapievormen zijn bewezen effectief bij het overwinnen van je claustrofobie:

 • Door ontspanningstraining en Mindfulness te combineren met exposure aan de angst-opwekkende situaties leer je om steeds rustiger te blijven in deze situaties
 • Eventuele traumatische ervaringen kunnen met EMDR verwerkt worden. EMDR ondersteunt ook bij het afbouwen van de angst bij exposure
 • Cognitieve therapie helpt je om negatieve gedachten te vervangen door helpende gedachten

Wil jij ook zo graag gewoon in bepaalde situaties kunnen zijn…?

.. of het nou om een lift gaat, kleine ruimtes of druktes. Dit zou je toch het allerliefst met vertrouwen aan willen gaan? Zonder dat je claustrofobie je overvalt en met je op de loop gaat..

We hebben een claustrofobie training die op jou gericht is

Wil jij hulp om van jouw claustrofobie af te komen? Bij Angsthelden hebben wij een Turbo Training ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert je angst aan te pakken. Je zal blootgesteld worden aan kleine ruimtes door middel van Virtual Reality en tegelijkertijd dooft je angst uit door EMDR. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens spannende situaties en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video’s en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder!

Mogelijke aanvulling op de training:

 • VR & EMDR: Een uur lang exposure via een VR bril en ontlading door middel van EMDR. Kosten: €95,- per sessie van een uur
 • Therapie: Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je claustrofobie of wil werken aan onderliggende problematiek. Kosten: €95,- per uur (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk)

 

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn relaties, hoogsensitiviteit en angsten. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

Ik krijg bijna geen ruimte. Kan me nauwelijks bewegen. Ik krijg te weinig  lucht. Dadelijk stik ik nog! Ik kan niet zomaar naar de uitgang toe. Kan ik wel weg als ik dat wil? Gaat die deur wel open? Ik hou dit niet lang vol. Ik voel paniek opkomen. Ik moet hier weg!

Bij claustrofobie kunnen de volgende symptomen optreden
 • Kortademigheid
 • Hartkloppingen
 • Zweten
 • Trillen/beven
 • Duizelingen
 • Hyperventilatie
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Verkramping
 • Verlamming
 • Benauwdheid
Soorten claustrofobie Claustrofobie kan onderverdeeld worden in verschillende soorten:
 • Angst voor kleine ruimtes. Je ervaart dan erg weinig bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld in auto, een drukke lift, een MRI- apparaat. Zelfs een strakke coltrui kan dit gevoel al opwekken.
 • Angst voor afgesloten ruimtes. Je kunt dan niet zomaar weg. Bijvoorbeeld in een wc die niet opengaat, in een vliegtuig of in een Escape Room. Een traumatische ervaring in zo’n ruimte kan hierbij een rol spelen.
 • Angst voor verstikking. Je gelooft dat er niet genoeg zuurstof is in de ruimte. Drukke bedompte ruimten vind je dan niet fijn. En duiken bijvoorbeeld zal niet je hobby worden.
Oorzaken claustrofobie
 • Natuur: Claustrofobie kan van nature al wat aanwezig zijn omdat je altijd weg moet kunnen als er gevaar dreigt. Bij sommige mensen is die oerangst nog wat teveel aanwezig
 • Karakter/persoonlijkheid: Een grote behoefte om controle over situaties te houden kan claustrofobie opwekken of versterken
 • Trauma: claustrofobie kan ontstaan of verergeren door een traumatische ervaring in een kleine ruimte. Je wil die angst dan niet nog een keer ervaren en gaat die ruimte of andere ruimtes vermijden.

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn claustrofobie?

Bij Angsthelden hebben wij een Turbotraining ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert om je angst achter je te laten. Alle bewezen effectieve therapievormen zijn hierin verwerkt. Met behulp van een Virtual Reality bril ben je écht in die krappe ruimte waarbij tegelijkertijd EMDR de angst uitdooft. Ook kan de EMDR ingezet worden als er een traumatische ervaring de claustrofobie heeft veroorzaakt. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de spannende situaties en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld. Je zult met veel meer vertrouwen in spannende situaties durven te zijn!

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video's en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder.
Naast therapie (om de achtergronden van je angst aan te pakken) of naast onze complete aanpak via de online thuiscursus en de Turbo Training bieden wij ook sessies Virtual Reality exposure aan, gecombineerd met ontlading via EMDR. Eventueel kunnen we via imaginaire exposure de angstsituatie nog beter nabootsen. Het resultaat is verbluffend goed! Kosten: 95,- per sessie van een uur
Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je bepaalde situaties geheel vermijd kan het helpen om samen met een van onze angstcoaches te trainen. Hiermee kunnen jullie samen jouw claustrofobie stap voor stap overwinnen Kosten: €67,- per uur + eventuele reiskosten 
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij ook zo graag gewoon in bepaalde situaties kunnen zijn…?

.. of het nou om een lift gaat, kleine ruimtes of druktes. Dit zou je toch het allerliefst met vertrouwen aan willen gaan? Zonder dat je claustrofobie je overvalt en met je op de loop gaat..

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher - Oprichter en Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!