Herken jij dit…?

“Ik weet dat ik het eigenlijk zou moeten kunnen. Maar je zult zien dat ik er niets van bak. Zo frustrerend als dat gebeurt. En hele volksstammen kunnen dit wél halen. Wat zullen de mensen om me heen over mij denken of zeggen? Ik moet gewoon slagen. Maar bij de gedachte alleen al raak ik gestrest en verlamd. Ik slaap ook slecht en die slaap heb ik nodig om te presteren. Dit kan ik niet aan! Wat nu?”

Heb jij ook last van de volgende symptomen als je een examen moet afleggen

 • Black-outs
 • Slecht slapen
 • Slecht kunnen concentreren
 • Piekeren
 • Angst
 • Stress
 • Spierspanning
 • Nervositeit
 • Buikpijn
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Klamme handen
 • Geïrriteerdheid

Wees gerust. Wij kunnen je helpen!

Ontspannen je examen afleggen? Wij helpen je! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder!

Examenstress kan verschillen oorzaken hebben:

Slechte voorbereiding: Soms ervaar je stress door een slechte voorbereiding. Zeker als het een belangrijk examen is, is de stress ergens ook wel terecht en moet je er de volgende keer meer uren in stoppen. Stress krijg je als je voelt dat je draagkracht de draaglast niet aankan. Oftewel: dat je niet klaar bent om deze prestatie te leveren.

Faalangst: Als je faalangst hebt kan het zijn dat je al snel voelt dat je niet goed genoeg voorbereid bent. Maar faalangst kan er ook voor zorgen dat je je net slecht voorbereidt om de druk te verlagen (logisch als ik het niet haal want ik heb ook niet veel gedaan). Maar dit gaat zich vroeg of laat toch tegen je keren. Dan zul je steeds meer falen en daar weer onzeker door worden. Faalangst kan te maken hebben met een lage eigenwaarde of met de angst voor afwijzing. Als je er al aan twijfelt of je wel goed genoeg bent, wil je er vooral niet achterkomen dat je ergens in faalt. Probleem hierbij is dat als je iets presteert je dit als nietszeggend of toeval zult afdoen, maar als je faalt dat dit een bevestiging is van je negatieve overtuiging over jezelf.

Negatieve ervaringen: Door negatieve ervaringen met examens kun je een nog grotere stress ervaren. ”Kom op! Weer falen mag écht niet!”. Je vertrouwen is weg en je wil je niet weer zo voelen.

Een grote druk vanuit je omgeving: Als je voelt dat je omgeving boos op je wordt of je afkeurt of afwijst als je het niet haalt, kan de stress hoog oplopen.

Angsthelden Trailer – Hoe Niels zijn angsten overwonnen heeft

Hulp bij examenstress?

De volgende therapievormen zijn bewezen effectief bij examenstress:

 • Mindfulness: Je leert om niet in paniek te raken van de gevoelens en de gedachten hierbij.
 • Exposure: Hierbij worden de gevoelens opgewekt om mee te trainen. Dit gebeurt door middel van inbeeldingsoefeningen of Virtual Reality. Op die manier kun je ervaren dat er niets ergs gebeurt en zal de angst verminderen.
 • EMDR: (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen therapievorm die gebeurtenissen waardoor je angst is ontstaan ontlaadt. Ook zonder achterliggend (klein of groot) trauma helpt EMDR bij het verminderen van je angst.
 • Cognitieve gedragstherapie: Negatieve gedachten worden ontkracht en vervangen door helpende gedachten.
 • Ontspanningstraining: Bijvoorbeeld Progressieve Relaxatie Training of ademhalingsoefeningen.

Wil jij ook zo graag ontspannen aan een examen beginnen…?

… of het nou om het eindexamen gaat, een belangrijk tentamen of het behalen van je rijbewijs. Dit zou je toch het allerliefst met vertrouwen aan willen gaan? Zonder dat je jezelf van te voren helemaal suf piekert of het wel goed gaat komen..

Speciaal voor jou hebben wij een examenstress training ontwikkeld!

Wil jij hulp om van jouw examenstress af te komen? Bij Angsthelden hebben wij een Turbo Training ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert je angst aan te pakken. Je waant jezelf echt in een spannende situatie(s) door middel van Virtual Reality en tegelijkertijd dooft je angst uit door EMDR. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens het examen en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video’s en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder!

Mogelijke aanvulling op de training:

 • Therapie: Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. Kosten: €95,- per uur (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk)

 

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

“Ik weet dat ik het eigenlijk zou moeten kunnen. Maar je zult zien dat ik er niets van bak. Zo frustrerend als dat gebeurt. En hele volksstammen kunnen dit wél halen. Wat zullen de mensen om me heen over mij denken of zeggen? Ik moet gewoon slagen. Maar bij de gedachte alleen al raak ik gestrest en verlamd. Ik slaap ook slecht en die slaap heb ik nodig om te presteren. Dit kan ik niet aan! Wat nu?”

Herken jij de volgende symptomen als je een examen moet afleggen?
 • Black-outs
 • Slecht slapen
 • Slecht kunnen concentreren
 • Piekeren
 • Angst
 • Stress
 • Spierspanning
 • Nervositeit
 • Buikpijn
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Klamme handen
 • Geïrriteerdheid
Examenstress kan verschillende oorzaken hebben:
 • Slechte voorbereiding: Soms ervaar je stress door een slechte voorbereiding. Zeker als het een belangrijk examen is, is de stress ergens ook wel terecht en moet je er de volgende keer meer uren in stoppen. Stress krijg je als je voelt dat je draagkracht de draaglast niet aankan. Oftewel: dat je niet klaar bent om deze prestatie te leveren.
 • Faalangst: Als je faalangst hebt kan het zijn dat je al snel voelt dat je niet goed genoeg voorbereid bent. Maar faalangst kan er ook voor zorgen dat je je net slecht voorbereidt om de druk te verlagen (logisch als ik het niet haal want ik heb ook niet veel gedaan). Maar dit gaat zich vroeg of laat toch tegen je keren. Dan zul je steeds meer falen en daar weer onzeker door worden. Faalangst kan te maken hebben met een lage eigenwaarde of met de angst voor afwijzing. Als je er al aan twijfelt of je wel goed genoeg bent, wil je er vooral niet achterkomen dat je ergens in faalt. Probleem hierbij is dat als je iets presteert je dit als nietszeggend of toeval zult afdoen, maar als je faalt dat dit een bevestiging is van je negatieve overtuiging over jezelf.
 • Negatieve ervaringen: Door negatieve ervaringen met examens kun je een nog grotere stress ervaren. ”Kom op! Weer falen mag écht niet!”. Je vertrouwen is weg en je wil je niet weer zo voelen.
 • Een grote druk vanuit je omgeving: Als je voelt dat je omgeving boos op je wordt of je afkeurt of afwijst als je het niet haalt, kan de stress hoog oplopen.

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn examenstress?

Bij Angsthelden hebben wij een Turbotraining ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert om je angst achter je te laten. Alle bewezen effectieve therapievormen zijn hierin verwerkt. Met behulp van een Virtual Reality bril ben je écht in die spannende sociale situatie waarbij tegelijkertijd EMDR de angst uitdooft. Ook kan de EMDR ingezet worden als er een traumatische ervaring de angst heeft veroorzaakt. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de sociale situaties en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld. Je zult met veel meer vertrouwen de situaties aan durven te gaan!

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video's en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder.
Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij ook zo graag ontspannen aan een examen beginnen...

… of het nou om het eindexamen gaat, een belangrijk tentamen of het behalen van je rijbewijs. Dit zou je toch het allerliefst met vertrouwen aan willen gaan? Zonder dat je jezelf van te voren helemaal suf piekert of het wel goed gaat komen..

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher - Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn trauma's, hoogsensitiviteit en angsten. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!