Herken jij dit…?

Je wilt zelf eindelijk eens de klimroos in de voortuin snoeien en op die ladder kunnen staan zónder doorlopend bang zijn om te vallen. Of zonder steun van je man, die de ladder ‘wel even vasthoudt’. Want dat is dan wel heel lief van hem, maar liever ben je onafhankelijk van anderen en heb je die angst niet…

Of je wilt graag eens in een achtbaan in het pretpark durven, zonder doodsangst uit te slaan. Of bijvoorbeeld kunnen skiën met jullie gezin…

Hoogtevrees kan ook opspelen wanneer je iemand anders op hoge hoogtes ziet.

Als je op een hoog gebouw staat of op een brug ben je wellicht bang dat deze instort, ben je bang om ervan af te vallen, of om geduwd te worden.

Misschien durf je niet te zwemmen, omdat het water zo diep is. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren als je even niet goed uitkijkt. En straks wordt je nog in het water geduwd… liever afstand houden tot het water. Maar ja, dat is uiteindelijk ook niet wat je wilt. Jij wilt ook wel eens lekker met je gezin kunnen zwemmen, kunnen genieten in plaats van helemaal naar worden van angst!

Ervaar jij ook de volgende klachten?

 • Hartkloppingen
 • Duizelingen
 • Maag en/of buikpijn
 • Misselijkheid
 • Trillen/beven
 • Het zweten breekt je soms uit
 • Paniekaanvallen
 • Hyperventilatie
 • Een gevoel dat je ieder moment kunt flauwvallen
 • Niet meer helder kunnen nadenken

Wij kunnen jou van je hoogtevrees/dieptevrees afhelpen! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder!

Er zijn verschillende oorzaken van hoogtevrees en dieptevrees:

 • Het kan zijn ontstaan door nare gebeurtenissen of ervaringen (uit je jeugd). Maar ook bijvoorbeeld door het opgroeien in een erg beschermde omgeving
 • Als een van jouw ouders onzeker of wat angstig zijn, kan het zijn dat jij dit onbewust hebt overgenomen
 • Ook kan een lange periode van stress zorgen voor dit soort angsten
 • En bepaalde stoffen in drugs kunnen angsten verergeren of veroorzaken

Angsthelden Trailer – Hoe Niels zijn angsten overwonnen heeft

Hoe kom je van je hoogtevrees / dieptevrees af?

Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve manier om over je hoogte- of dieptevrees heen te komen. Jouw negatieve gedachten over bepaalde hoogtes of juist dieptes, dan wel over jouw veiligheid gaan we daarbij flink onder de loep nemen. Daarnaast wordt er, zoals dat heet, exposure in vivo gedaan om jou stapsgewijs aan de hoogtes dan wel dieptes bloot te stellen. Op die manier kan jij mee maken dat er niets ergs gebeurt en zal de angst verminderen.

Er is bewezen dat EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ook effectief is bij hoogtevrees. Met EMDR worden gebeurtenissen waardoor je angst is ontstaan, opgeroepen en op de juiste manier verwerkt. Ook zonder achterliggend (klein of groot) trauma helpt EMDR bij het verminderen van je angst.

Wil jij ook gewoon kunnen genieten..?

… kunnen zwemmen? Op een hoog gebouw of op een ladder kunnen staan? Met een glimlach de attracties in een pretpark in kunnen gaan? Of andere dingen wél kunnen doen, waarin jij je op dit moment beperkt voelt?

We hebben een training ontwikkeld speciaal voor hoogtevrees / dieptevrees

Wil jij hulp om van jouw hoogtevrees/dieptevrees af te komen? Bij Angsthelden hebben wij een Turbo Training ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert je angst aan te pakken. Je waant jezelf echt op hoogtes door middel van Virtual Reality en tegelijkertijd dooft je angst uit door EMDR. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens het aangaan van hoogtes en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video’s en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder!

Mogelijke aanvulling op de training:

 • VR & EMDR: Een uur lang exposure via een VR bril en ontlading door middel van EMDR. Kosten: €95,- per sessie van een uur
 • Online Cursus: Vanuit huis en volledig in jouw eigen tempo leer je met angsten om te gaan. Altijd en overal digitaal toegang tot ondersteunende video’s. Kosten: nu tijdelijk €87,-
 • Situatie Training: Onder begeleiding van een personal coach ga je samen je angstige situaties aan. Kosten: €67,- per uur
 • Therapie: Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. Kosten: €95,- per uur (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk)

 

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

Je wilt zelf eindelijk eens de klimroos in de voortuin snoeien en op die ladder kunnen staan zónder doorlopend bang zijn om te vallen. Of zonder steun van je man, die de ladder ‘wel even vasthoudt’. Want dat is dan wel heel lief van hem, maar liever ben je onafhankelijk van anderen en heb je die angst niet… Of je wilt graag eens in een achtbaan in het pretpark durven, zonder doodsangst uit te slaan. Of bijvoorbeeld kunnen skiën met jullie gezin... Hoogtevrees kan ook opspelen wanneer je iemand anders op hoge hoogtes ziet.Als je op een hoog gebouw staat of op een brug ben je wellicht bang dat deze instort, ben je bang om ervan af te vallen, of om geduwd te worden. Misschien durf je niet te zwemmen, omdat het water zo diep is. Wie weet wat er allemaal kan gebeuren als je even niet goed uitkijkt. En straks wordt je nog in het water geduwd… liever afstand houden tot het water. Maar ja, dat is uiteindelijk ook niet wat je wilt. Jij wilt ook wel eens lekker met je gezin kunnen zwemmen, kunnen genieten in plaats van helemaal naar worden van angst!

Ervaar jij ook de volgende klachten?
 • Hartkloppingen
 • Duizelingen
 • Maag en/of buikpijn
 • Misselijkheid
 • Trillen/beven
 • Het zweten breekt je soms uit
 • Paniekaanvallen
 • Hyperventilatie
 • Een gevoel dat je ieder moment kunt flauwvallen
 • Niet meer helder kunnen nadenken
Er zijn verschillende oorzaken voor hoogtevrees en dieptevrees
 • Het kan zijn ontstaan door nare gebeurtenissen of ervaringen (uit je jeugd). Maar ook bijvoorbeeld door het opgroeien in een erg beschermde omgeving
 • Als een van jouw ouders onzeker of wat angstig zijn, kan het zijn dat jij dit onbewust hebt overgenomen
 • Ook kan een lange periode van stress zorgen voor dit soort angsten
 • En bepaalde stoffen in drugs kunnen angsten verergeren of veroorzaken

Welke mogelijkheden zijn er voor hoogtevrees/dieptevrees?

Bij Angsthelden hebben wij een Turbotraining ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert om je angst achter je te laten. Alle bewezen effectieve therapievormen zijn hierin verwerkt. Met behulp van een Virtual Reality bril ben je écht op hoogtes waarbij tegelijkertijd EMDR de angst uitdooft. Ook kan de EMDR ingezet worden als er een traumatische ervaring de angst heeft veroorzaakt. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens het aangaan van je angst en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld. Je zult met veel meer vertrouwen op hoogte durven te zijn.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video's en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder.
Naast therapie (om de achtergronden van je angst aan te pakken) of naast onze complete aanpak via de online thuiscursus en de Turbo Training bieden wij ook sessies Virtual Reality exposure aan, gecombineerd met ontlading via EMDR. Eventueel kunnen we via imaginaire exposure de angstsituatie nog beter nabootsen. Het resultaat is verbluffend goed!  Kosten: 95,- per sessie van een uur
Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je hoogtes geheel vermijd kan het helpen om samen met een van onze angstcoaches te trainen. Hiermee kunnen jullie samen jouw hoogte-/dieptevrees stap voor stap overwinnen Kosten: €67,- per uur + eventuele reiskosten 
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je hoogte-/dieptevrees of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij je ook gewoon kunnen genieten..?

… kunnen zwemmen? Op een hoog gebouw of op een ladder kunnen staan? Met een glimlach de attracties in een pretpark in kunnen gaan? Of andere dingen wél kunnen doen, waarin jij je op dit moment beperkt voelt?

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher - Oprichter en Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!