Herken jij dit…?

Zat dat knobbeltje er al? Hoort dat zo? Is dat niets ernstigs? Ik heb toch geen kanker? Het zal bij mij net verkeerd uitpakken. Het wordt een flinke lijdensweg. Misschien red ik het wel niet!

Hypochondrie (ziektevrees) en cancerofobie

Angst voor een ernstige ziekte komt vaak door bepaalde lichamelijke sensaties of kenmerken die je ervaart, in combinatie met een overschatting van de kans dat het iets ernstigs zou kunnen zijn. Je wil dan constant gerust gesteld worden door het onderzoeken van de lichamelijke verschijnselen. Dit brengt een grote onrust en spanning met zich mee. Ook kan het zijn dat je juist het bekijken van je lichaam zoveel mogelijk vermijdt, om zo niks engs tegen te komen. De grote bezorgdheid over de lichaamssignalen gaat niet zo maar weg, ook niet als er volgens artsen niks aan de hand blijkt te zijn. Deze lichamelijke klachten als gevolg van de angst zorgen voor een vicieuze cirkel. Als je bang bent voor bepaalde lichaamssymptomen, heeft de angst weer nieuwe klachten tot gevolg waardoor de angst nog groter wordt.

Angst voor de dood

Bij angst voor de dood heb je ongeveer dezelfde angstsymptomen als mensen die bang zijn voor een ziekte. Angst voor de dood kan ontstaan na een lange tijd van stress, of een paniekaanval, waarbij je het gevoel hebt gehad dood te gaan. Je denkt elke dag dat je dood kunnen gaan en let daarom heel erg op je lichaam. Gevoelens in het lichaam die heel normaal zijn, kunnen je angstig maken. Vaak is er niet alleen bang dat je zelf dood gaat, maar ook de mensen waar je van houdt.

Ervaar jij het volgende, alleen al als je aan een ernstige ziekte denkt?

 • Stress
 • Angst
 • Hartkloppingen
 • Benauwdheid
 • Duizelingen
 • Maag en/of buikpijn
 • Trillen/beven
 • Hyperventilatie
 • Misselijkheid
 • Zweten
 • Gevoel van controleverlies

Wij kunnen jou van je angst afhelpen! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder

Angst voor een ernstige ziekte kan verschillende oorzaken hebben

Deze angst voor ziekten kan ontstaan door de opvoeding, wanneer ouders bijvoorbeeld zelf ook erg angstig zijn wat betreft ziekten (model leren) of doordat je het gevoel kreeg nooit ziek te mogen zijn.

Bij ziektevrees vermijd je zoveel mogelijk de situaties die met ziekte te maken hebben (ziekenhuizen, gesprekken over ziekten) of situaties waarbij er een kans is dat je ziek zouden kunnen worden.

Hoe Niels zijn angsten overwon

Hoe kom je van je ziektevrees af?

De volgende therapievormen zijn bewezen effectief bij ziektevrees:

 • Cognitieve gedragstherapie zorgt ervoor dat niet kloppende of niet helpende gedachten vervangen worden door kloppende of helpende gedachten en dat je stap voor stap je angst tegemoet leert gaan
 • Mindfulness zorgt ervoor dat je rustiger wordt in je hoofd
 • Ontspanningstraining zorgt ervoor dat je weer ontspannen de situaties aan kunt gaan waar je bang voor bent
 • EMDR zorgt ervoor dat traumatische ervaringen ontladen worden zodat je minder last hebt van angst, onzekerheid of schaamte
 • Exposure training zorgt ervoor dat je went aan de situaties waardoor je er niet meer bang voor wordt. Dit kan door blootstelling in gedachten of via Virtual Reality

Wil jij ook weer gewoon…

kunnen genieten van je leven zonder de constante angst dat het mis met je zal gaan? …. met een gezond vertrouwen kunnen kijken naar je lichaam en wat zich daar afspeelt? …. met anderen in contact zijn zonder de angst ergens door besmet te raken?

De volgende behandelingen zijn erg geschikt bij ziektevrees

 • Turbo Training: Een zeer krachtige training van 2,5 uur waarin je alles leert over je angstsysteem en hoe je kunt ontspannen. Ook wordt de angst ontladen via exposure (o.a. door V.R.) en EMDR. Vervolgens leer je met gedachten en gevoelens omgaan en word je getraind om met de situatie in de toekomst om te gaan die je spannend vind terwijl je aan rustgevende alfa-golven wordt blootgesteld. Kosten €195,-
 • VR & EMDR: Een uur lang exposure via een VR bril en ontlading door middel van EMDR. Kosten: €95,- per sessie van een uur
 • Online cursus: een complete cursus aan de hand van video’s waarin je vanuit je eigen omgeving kunt trainen om je angst te overwinnen. Met uitleg over je angstsysteem, een training in het omgaan met angstgevoelens en angstgedachten, voedingstips, ontspanningsoefeningen, een paniekplan en een aanpak om te oefenen. Kosten €87,-
 • Therapie: een persoonlijk therapie traject bij een angst therapeut. Vergoeding via de aanvullende verzekering is mogelijk. Kosten €95,-

Angsthelden helpt je. Je bent niet alleen. Samen gaan we de strijd aan!

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsttherapie
 • Als ervaringsdeskundige weet Niels precies wat je doormaakt!
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

Zat dat knobbeltje er al? Hoort dat zo? Is dat niets ernstigs? Ik heb toch geen kanker? Het zal bij mij net verkeerd uitpakken. Het wordt een flinke lijdensweg. Misschien red ik het wel niet!

Ervaar jij het volgende als je alleen al aan ziektes denkt?
 • Stress
 • Angst
 • Hartkloppingen
 • Benauwdheid
 • Duizelingen
 • Maag en/of buikpijn
 • Trillen/beven
 • Hyperventilatie
 • Misselijkheid
 • Zweten
 • Gevoel van controleverlies
Hypochondrie (ziektevrees) en cancerofobie Angst voor een ernstige ziekte komt vaak door bepaalde lichamelijke sensaties of kenmerken die je ervaart, in combinatie met een overschatting van de kans dat het iets ernstigs zou kunnen zijn. Je wil dan constant gerust gesteld worden door het onderzoeken van de lichamelijke verschijnselen. Dit brengt een grote onrust en spanning met zich mee. Ook kan het zijn dat je juist het bekijken van je lichaam zoveel mogelijk vermijdt, om zo niks engs tegen te komen. De grote bezorgdheid over de lichaamssignalen gaat niet zo maar weg, ook niet als er volgens artsen niks aan de hand blijkt te zijn. Deze lichamelijke klachten als gevolg van de angst zorgen voor een vicieuze cirkel. Als je bang bent voor bepaalde lichaamssymptomen, heeft de angst weer nieuwe klachten tot gevolg waardoor de angst nog groter wordt. Angst voor de dood Bij angst voor de dood heb je ongeveer dezelfde angstsymptomen als mensen die bang zijn voor een ziekte. Angst voor de dood kan ontstaan na een lange tijd van stress, of een paniekaanval, waarbij je het gevoel hebt gehad dood te gaan. Je denkt elke dag dat je dood kunnen gaan en let daarom heel erg op je lichaam. Gevoelens in het lichaam die heel normaal zijn, kunnen je angstig maken. Vaak is er niet alleen bang dat je zelf dood gaat, maar ook de mensen waar je van houdt. Er zijn verschillende oorzaken voor deze angst:
 • Deze angst voor ziekten kan ontstaan door de opvoeding, wanneer ouders bijvoorbeeld zelf ook erg angstig zijn wat betreft ziekten (model leren) of doordat je het gevoel kreeg nooit ziek te mogen zijn.
 • Bij ziektevrees vermijd je zoveel mogelijk de situaties die met ziekte te maken hebben (ziekenhuizen, gesprekken over ziekten) of situaties waarbij er een kans is dat je ziek zouden kunnen worden.

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn angst?

Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij je ook weer gewoon..

kunnen genieten van je leven zonder de constante angst dat het mis met je zal gaan? …. met een gezond vertrouwen kunnen kijken naar je lichaam en wat zich daar afspeelt? …. met anderen in contact zijn zonder de angst ergens door besmet te raken?

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher -  Oprichter en Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!