Herken jij dit…?

Wie heeft daar allemaal aangezeten? Zo’n wc-bril is toch smerig! Hoeveel bacteriën zouden hier opzitten? Deze deurknop is door iedereen aangeraakt. Hebben ze hun handen wel gewassen? Dadelijk word ik ziek! Ik moet mijn eigen handen grondig reinigen. Waarschijnlijk heb je smetvrees.

Smetvrees (Mysofobie)

Voorwerpen zitten vol bacteriën maar normaal gesproken word je daar niet ziek van. Als je smetvrees hebt ben je ervan overtuigd dat de kans groot is dat je ziek wordt na het aanraken van iemands hand of van bepaalde voorwerpen die door anderen aangeraakt worden (zoals een deurklink, deurbel of een stuur van een auto). De angst kan leiden tot het obsessief schoonmaken of het vermijden van aanraking van deze voorwerpen. Smetvrees is dan ook een dwangstoornis.

Herken jij de volgende symptomen van smetvrees?

 • Continue gedachten over besmetting en schoonmaken
 • Grote angst en druk wanneer er niet schoongemaakt is/kan worden
 • Al het schoonmaken slokken veel tijd en energie op en resulteert soms in kapotte handen
 • Als je iets moet aanraken ervaar je symptomen als: hartkloppingen, zweten, beven/trillen, kortademigheid, duizelingen, misselijkheid of buikpijn

Smetvrees kan verschillende oorzaken hebben:

 • Erfelijkheid
 • Overmatige perfectionisme
 • Angst voor controleverlies

Wij kunnen jou van je smetvrees afhelpen! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder!

Angsthelden Trailer – Hoe Niels zijn angsten overwonnen heeft

Hoe kom je van je smetvrees af?

De volgende therapievormen zijn bewezen effectief bij smetvrees:

 • Cognitieve therapie zorgt ervoor dat niet kloppende of niet helpende gedachten vervangen worden door kloppende of helpende gedachten en dat je stap voor stap je angst tegemoet leert gaan
 • Exposure met therapie respons-preventie zorgt ervoor dat je je angsten en dwang (schoonmaken) stap voor stap afbouwt. De blootstelling kan in gedachten, via Virtual Reality of fysiek in de angstsituaties plaatsvinden.
 • Ontspanningstraining en Mindfulness zorgen ervoor dat je lichamelijk en in je hoofd leert ontspannen in de angstsituaties
 • EMDR kan ervoor zorgen dat je minder angst ervaart in de situatie die je spannend vindt of een eventueel onderliggend trauma ontladen

Wil jij ook weer ontspannen..?

In je eigen huis rondlopen? …. bij iemand op bezoek gaan? …. naar een concert of een theater toe kunnen? …. In een winkel dingen kunnen aanraken …. Iemand een hand kunnen geven?

We hebben speciale trainingen ontwikkeld voor jou als je smetvrees hebt

 • Online cursus: een complete cursus waarin je vanuit je eigen omgeving kunt trainen in het omgaan met angstgevoelens en angstgedachten. Met ook uitleg over je angstsysteem en ontspanningsoefeningen. Kosten: 87,-
 • Turbo Training: een intensieve training van 3 uur in ons trainingscentrum. Je wordt getraind in het aangaan van angstgevoelens en angstgedachten en je angsten worden ontladen door exposure (via Virtual Reality) en EMDR. Met behulp van rustgevende Alpha golven programmeer je jezelf voor op een goed verloop van de angstsituaties. Kosten: 195,-

Met de Online Cursus kun je vandaag nog aan de slag. Voor de Turbo Training kunnen we snel een afspraak maken

Je kunt (daarnaast) ook kiezen voor de volgende aanpak:

 • Therapie: reguliere angsttherapie gericht op je smetvrees. Losse sessies bij een angsttherapeut. Dit kan bij een van onze coaches (67,- per uur, niet vergoed) of psychologen (95,- per uur, vergoeding aanvullende verzekering mogelijk)

 

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn relaties, hoogsensitiviteit en angsten. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Niels Polak