Herken jij dit…?

Je bent wat verlegen en vindt het vervelend om in het middelpunt te staan of op je vingers te worden gekeken. Een sociale situatie levert stress op. “Vind ik aansluiting, vinden ze me aardig, zeg ik zinnige dingen?” Als je een presentatie moet geven sterf je duizend doden. Alles in je roept: “Ik kan dit niet, ze zullen me stom of zwak vinden”. Als vermijden niet kan zul je veel stressverschijnselen ervaren. Misschien ga je je sociaal wat terugtrekken of heb je er last van op school, opleiding of werk. Kortom het kost je veel energie en je wil ervan af.

Ervaar jij ook de volgende symptomen bij sociale situaties?

 • Erg gespannen
 • Zweten
 • Beven/trillen
 • Hartkloppingen
 • Je duizelig of licht in je hoofd voelen
 • Misselijkheid of zelfs overgeven
 • Maag- en/of buikpijn
 • Gevoel hebben flauw te vallen
 • Kortademigheid of hyperventileren
 • Niet helder kunnen nadenken

Wij kunnen jou van je sociale angst afhelpen! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder

Die sociale angst, waar komt die vandaan?

Iedereen is anders qua karakter. Hoe sensitiever je van nature bent, hoe groter de kans is om angsten te ontwikkelen.

Maar misschien heb je deze angst van je ouders gekopieerd. Als zij zich angstig gedroegen in dergelijke situaties is de kans groot dat jij je dan ook niet helemaal veilig voelt.

Bij veel stress of tegenslagen in je leven in je leven kan de angst zich openbaren of sterker worden. Ook kunnen negatieve ervaringen een rol spelen. Bijvoorbeeld in een sociale situatie waarbij je kritiek kreeg of bij een presentatie die slecht verliep.

En dan heb je nog de angst voor de angst. De spanningsklachten die je hebt ervaren in zo’n situatie staan in je geheugen gegrift. Je wil je vooral niet weer zo voelen….

Angsthelden Trailer – Hoe ik mijn angsten overwonnen heb

Hoe kom je van je sociale angst af?

Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve manier om over je sociale angst heen te komen. Jouw negatieve gedachten over die ene presentatie of sociale situatie gaan we daarbij flink onder de loep nemen. Daarnaast wordt er, zoals dat heet, exposure gedaan om je aan de sociale situatie bloot te stellen. Op die manier kan je mee maken dat er niets ergs gebeurt en zal de sociale angst verminderen. Dit kan op meerdere manieren gedaan worden, waaronder:

 • Exposure in vivo (blootstelling aan een sociale situatie in ‘het echte leven’)
 • Imaginaire exposure (blootstelling door te denken aan een sociale situatie)
 • VR-exposure (blootstelling aan een sociale situatie met behulp van een virtual reality bril)

Daarnaast is het erg goed en effectief om ontspanningstechnieken te leren, zoals ademhalingsoefeningen. Er is bewezen dat EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ook effectief is bij sociale angst. Met EMDR worden gebeurtenissen waardoor je angst is ontstaan, opgeroepen en op de juiste manier verwerkt. Ook zonder achterliggend (klein of groot) trauma helpt EMDR bij het verminderen van je angst.

Wil je je ook gewoon weer op je gemak voelen…?

Op dat ene feestje, die presentatie of een situatie op je werk. Zonder je van te voren druk te maken dat je zinnige dingen zegt of twijfelt over wat mensen van je zullen vinden. Met het volste vertrouwen ga jij die situaties binnenkort weer aan!

Wij hebben een training ontwikkeld, speciaal voor jou!

Wil jij hulp om van jouw sociale angst/presenteerangst af te komen? Bij Angsthelden hebben wij een Turbo Training ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert je angst aan te pakken. Je waant jezelf echt in een spannende situatie(s) door middel van Virtual Reality en tegelijkertijd dooft je angst uit door EMDR. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de spannende situatie(s) en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video’s en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder!

Mogelijke aanvullingen op de training

 • VR & EMDR: Een uur lang exposure via een VR bril en ontlading door middel van EMDR. Kosten: €95,- per sessie van een uur
 • Situatie Training: Onder begeleiding van een personal coach ga je samen je sociale angst/presenteerangst aan. Kosten: €67,- per uur
 • Therapie: Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. Kosten: €95,- per uur (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk)

 

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsttherapie
 • Als ervaringsdeskundige weet Niels precies wat je doormaakt!
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig / gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

Je bent wat verlegen en vindt het vervelend om in het middelpunt te staan of op je vingers te worden gekeken. Een sociale situatie levert stress op. “Vind ik aansluiting, vinden ze me aardig, zeg ik zinnige dingen?” Als je een presentatie moet geven sterf je duizend doden. Alles in je roept: “Ik kan dit niet, ze zullen me stom of zwak vinden”. Als vermijden niet kan zul je veel stressverschijnselen ervaren. Misschien ga je je sociaal wat terugtrekken of heb je er last van op school, opleiding of werk. Kortom het kost je veel energie en je wil ervan af.

Ervaar jij ook de volgende symptomen bij sociale situaties?
 • Erg gespannen
 • Zweten
 • Beven/trillen
 • Hartkloppingen
 • Je duizelig of licht in je hoofd voelen
 • Misselijkheid of zelfs overgeven
 • Maag- en/of buikpijn
 • Gevoel hebben flauw te vallen
 • Kortademigheid of hyperventileren
 • Niet helder kunnen nadenken
Die sociale angst, waar komt die vandaan?
 • Iedereen is anders qua karakter. Hoe sensitiever je van nature bent, hoe groter de kans is om angsten te ontwikkelen.
 • Maar misschien heb je deze angst van je ouders gekopieerd. Als zij zich angstig gedroegen in dergelijke situaties is de kans groot dat jij je dan ook niet helemaal veilig voelt.
 • Bij veel stress of tegenslagen in je leven in je leven kan de angst zich openbaren of sterker worden. Ook kunnen negatieve ervaringen een rol spelen. Bijvoorbeeld in een sociale situatie waarbij je kritiek kreeg of bij een presentatie die slecht verliep.
 • En dan heb je nog de angst voor de angst. De spanningsklachten die je hebt ervaren in zo'n situatie staan in je geheugen gegrift. Je wil je vooral niet weer zo voelen….

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn sociale angst?

Bij Angsthelden hebben wij een Turbotraining ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert om je angst achter je te laten. Alle bewezen effectieve therapievormen zijn hierin verwerkt. Met behulp van een Virtual Reality bril ben je écht in die spannende sociale situatie waarbij tegelijkertijd EMDR de angst uitdooft. Ook kan de EMDR ingezet worden als er een traumatische ervaring de angst heeft veroorzaakt. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de sociale situaties en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld. Je zult met veel meer vertrouwen de situaties aan durven te gaan!

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video's en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder.
Naast therapie (om de achtergronden van je angst aan te pakken) of naast onze complete aanpak via de online thuiscursus en de Turbo Training bieden wij ook sessies Virtual Reality exposure aan, gecombineerd met ontlading via EMDR. Eventueel kunnen we via imaginaire exposure de angstsituatie nog beter nabootsen. Het resultaat is verbluffend goed!  Kosten: 95,- per sessie van een uur
Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je bepaalde situaties geheel vermijd kan het helpen om samen met een van onze angstcoaches te trainen. Hiermee kunnen jullie samen jouw sociale angst overwinnen Kosten: €67,- per uur + eventuele reiskosten 
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij je ook weer gewoon op je gemak voelen..

Op dat ene feestje, die presentatie of een situatie op je werk. Zonder je van te voren druk te maken dat je zinnige dingen zegt of twijfelt over wat mensen van je zullen vinden. Met het volste vertrouwen ga jij die situaties binnenkort weer aan!

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen. 

Giel Dietzenbacher - Oprichter en Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma's en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink - HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!