Herken jij dit…?

Daar sta je dan. In de parkeergarage op Schiphol. Je pakt je koffer uit je auto, en loopt langzaam maar gestaag richting vertrekhal en bagage drop-off. Met klotsende oksels weliswaar, want je kijkt er niet bepaald naar uit om zometeen in dat metalen blik de lucht in te gaan… sterker nog, het zweet breekt je al uit bij de gedachte. En jeetje, wat zijn er veel mensen! De drukte vliegt je ook aan. En daar ga je al: je voelt je benauwd, wordt misselijk of draaierig, licht in je hoofd. De paniek slaat toe. ‘Dit is niet goed, ik kan écht dat vliegtuig niet in, straks gaat het mis’, denk je. Je hebt het idee dat je bijna flauwvalt, moet overgeven of nog erger dan dat…

Ervaar jij het volgende ook tijdens het vliegen, of zelfs als je ook maar aan vliegen dénkt?

 • Erg gespannen
 • Zweten
 • Beven/trillen
 • Hartkloppingen
 • Je duizelig of licht in je hoofd voelen
 • Misselijkheid of zelfs overgeven
 • Maag- en/of buikpijn
 • Kortademigheid of hyperventileren
 • Niet helder kunnen nadenken

Wij kunnen jou van je vliegangst afhelpen! Voor aanmelden of meer informatie: druk op de button of lees hieronder verder

Vliegangst kan met verschillende dingen te maken hebben:

Mensen met hoogtevrees hebben bijvoorbeeld vaker vliegangst dan mensen zonder hoogtevrees. Hetzelfde geldt voor mensen met claustrofobie.

Nare ervaring(en) tijdens het vliegen, bijvoorbeeld turbulentie, een paniekaanval of zelfs een crash.

Het niet vertrouwen van de technologie of van de bemanning.

Niet alleen het vliegen zélf is een ‘trigger’ van de angst, maar ook het denken áán vliegen veroorzaakt deze angst. Gedachten als: ‘Wat nou als we straks neerstorten?!’ en ‘Waar zijn de nooduitgangen? Ik moet heel goed opletten met de veiligheidsinstructies, want straks weet ik niet wat ik moet doen!’ maken de angst steeds groter en groter. En dat weet jij natuurlijk als geen ander… Maar je kunt je gedachten helaas niet zomaar veranderen.

De meeste mensen met vliegangst vermijden vliegen geheel.

Angsthelden Trailer – Hoe ik mijn angsten overwonnen heb

Hoe kom je van je vliegangst af?

Cognitieve gedragstherapie is een bewezen effectieve manier om over je vliegangst heen te komen. Jouw negatieve gedachten over het vliegen of over je gezondheid, dan wel veiligheid gaan we daarbij flink onder de loep nemen. Daarnaast wordt er, zoals dat heet, exposure gedaan om de cliënt aan de vliegangst bloot te stellen. Op die manier kan de cliënt mee maken dat er niets ergs gebeurt en zal de angst verminderen. Dit kan op meerdere manieren gedaan worden, waaronder:

 • Exposure in vivo (blootstelling aan een vliegtuig in ‘het echte leven’)
 • Imaginaire exposure (blootstelling door te denken aan vliegen / een vliegtuig)
 • VR-exposure (blootstelling aan een vliegtuig met behulp van een virtual reality bril)

Daarnaast is het erg goed en effectief om ontspanningstechnieken te leren, zoals ademhalingsoefeningen. Er is bewezen dat EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) ook effectief is bij vliegangst. Met EMDR worden gebeurtenissen waardoor je angst is ontstaan, opgeroepen en op de juiste manier verwerkt. Ook zonder achterliggend (klein of groot) trauma helpt EMDR bij het verminderen van je angst.

Wil jij ook gewoon lekker kunnen genieten…?

… van je vakantie met je familie of vrienden, vanaf het moment dat je op het vliegveld staat en je koffers inlevert? (En zelfs al ver van tevoren?) Met een glimlach op het vliegveld staan?

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)
 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)
 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo
 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Hoe kun je je vliegangst aanpakken?

Wil jij hulp om van jouw vliegangst af te komen? Bij Angsthelden hebben wij een Turbo Training ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert je angst aan te pakken. Je zal blootgesteld worden aan een echt vliegtuig door middel van Virtual Reality en tegelijkertijd dooft je angst uit door EMDR. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de vlucht en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld.

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video’s en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder!

Mogelijke aanvulling op de training:

 • VR & EMDR: Een uur lang exposure via een VR bril en ontlading door middel van EMDR. Kosten: €95,- per sessie van een uur
 • Situatie Training: Bij vermijding van bepaalde situaties kan het helpen om samen met een van onze angstcoaches de angst situatie aan te gaan. Bijvoorbeeld reizen in het openbaar vervoer of het bezoeken van drukke openbare plekken. Kosten: €67,- per uur
 • Therapie: Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. Kosten: €95,- per uur (vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk)

 

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher

Giel Dietzenbacher – Oprichter en Psycholoog NIP

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak

Niels Polak – Oprichter en Angstcoach

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!

Herken jij dit....?

Daar sta je dan. In de parkeergarage op Schiphol. Je pakt je koffer uit je auto, en loopt langzaam maar gestaag richting vertrekhal en bagage drop-off. Met klotsende oksels weliswaar, want je kijkt er niet bepaald naar uit om zometeen in dat metalen blik de lucht in te gaan… sterker nog, het zweet breekt je al uit bij de gedachte. En jeetje, wat zijn er veel mensen! De drukte vliegt je ook aan. En daar ga je al: je voelt je benauwd, wordt misselijk of draaierig, licht in je hoofd. De paniek slaat toe. ‘Dit is niet goed, ik kan écht dat vliegtuig niet in, straks gaat het mis’, denk je. Je hebt het idee dat je bijna flauwvalt, moet overgeven of nog erger dan dat…

Ervaar jij ook de volgende symptomen bij sociale situaties?
 • Erg gespannen
 • Zweten
 • Beven/trillen
 • Hartkloppingen
 • Je duizelig of licht in je hoofd voelen
 • Misselijkheid of zelfs overgeven
 • Maag- en/of buikpijn
 • Kortademigheid of hyperventileren
 • Niet helder kunnen nadenken
Wat is de oorzaak van mijn vliegangst?
 • Mensen met hoogtevrees hebben bijvoorbeeld vaker vliegangst dan mensen zonder hoogtevrees. Hetzelfde geldt voor mensen met claustrofobie
 • Nare ervaring(en) tijdens het vliegen, bijvoorbeeld turbulentie, een paniekaanval of zelfs een crash.
 • Het niet vertrouwen van de technologie of van de bemanning.
 • Niet alleen het vliegen zélf is een ‘trigger’ van de angst, maar ook het denken áán vliegen veroorzaakt deze angst. Gedachten als: ‘Wat nou als we straks neerstorten?!’ en ‘Waar zijn de nooduitgangen? Ik moet heel goed opletten met de veiligheidsinstructies, want straks weet ik niet wat ik moet doen!’ maken de angst steeds groter en groter. En dat weet jij natuurlijk als geen ander… Maar je kunt je gedachten helaas niet zomaar veranderen.De meeste mensen met vliegangst vermijden vliegen geheel.

Welke mogelijkheden zijn er voor mijn vliegangst?

Bij Angsthelden hebben wij een Turbotraining ontwikkeld waarin je in 2,5 uur leert om je angst achter je te laten. Alle bewezen effectieve therapievormen zijn hierin verwerkt. Met behulp van een Virtual Reality bril ben je écht in een vliegtuig waarbij tegelijkertijd EMDR de angst uitdooft. Ook kan de EMDR ingezet worden als er een traumatische ervaring de vliegangst heeft veroorzaakt. Verder krijg je ontspanningstraining en worden negatieve gedachten vervangen door helpende gedachten. Tot slot stellen we samen een paniekplan op voor tijdens de vlucht en visualiseer je een goed verloop hiervan terwijl je aan ontspannende Alpha-golven wordt blootgesteld. Je zult met veel meer vertrouwen het vliegtuig instappen!

Let op: De Turbotraining is alleen te volgen in combinatie met de Online Cursus. Als je al voorbereid bent door de Online Cursus , geeft dit meer ruimte om Virtual Reality en EMDR toe te passen. Daarbij kun je de video's en oefeningen uit de Online Cursus naderhand nog eens herhalen. Deze combinatie zorgt voor het beste resultaat.

Kosten Turbotraining: €195,- (sessie van 2,5 uur)

Kosten Online Cursus: €87,-

Meld je hieronder aan en het secretariaat helpt je verder.
Naast therapie (om de achtergronden van je angst aan te pakken) of naast onze complete aanpak via de online thuiscursus en de Turbo Training bieden wij ook sessies Virtual Reality exposure aan, gecombineerd met ontlading via EMDR. Eventueel kunnen we via imaginaire exposure de angstsituatie nog beter nabootsen. Het resultaat is verbluffend goed! Kosten: 95,- per sessie van een uur
Wij bieden een online cursus aan waarin je door ons gecreëerde filmpjes ontvangt met uitleg over angst en wat je kunt doen om deze angst te overwinnen. We laten je zien hoe je het beste kunt ontladen en ontspannen. We laten je zien welke voeding je angst verhoogt of verlaagt. Vervolgens leer je omgaan met gevoelens en gedachten. En tenslotte word je bij de hand genomen in het aangaan van de angst zelf. Naast de video's wordt alles nog eens in tekst uitgelegd en krijg je oefeningen en tips. Kosten: €87,-
Als je het vliegen geheel vermijd kan het helpen om samen met een van onze angstcoaches te trainen. Hiermee kunnen jullie samen jouw vliegangst overwinnen Kosten: €67,- per uur + eventuele reiskosten 
Als je samen met een gespecialiseerde angsttherapeut erachter wil komen wat de oorzaak is van je angsten of wil werken aan onderliggende problematiek. vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Kosten: €95,- (sessie van 1 uur)

Voor aanmelden, informatie of keuzehulp, neem gerust contact op met onze praktijkassistente Sharda

Wil jij je ook weer lekker kunnen genieten..

… van je vakantie met je familie of vrienden, vanaf het moment dat je op het vliegveld staat en je koffers inlevert? (En zelfs al ver van tevoren?) Met een glimlach op het vliegveld staan?

Waarom Angsthelden?

 • Wij gebruiken bewezen effectieve methoden en de nieuwste technieken (zoals virtual reality)

 • Al ruim 20 jaar ervaring met angsten (en Niels is zelf ervaringsdeskundige!)

 • Gemakkelijk online modules volgen vanuit huis, in jouw tempo

 • Met persoonlijke begeleiding indien nodig/gewenst

Wie zitten er achter Angsthelden?

Wij zijn Niels Polak en Giel Dietzenbacher, de oprichters van Angsthelden. Door de combinatie van praktijkervaring, therapeutische ervaring en gebruik van de nieuwste technieken, hebben wij een manier gevonden om angsten te overwinnen.

Giel Dietzenbacher - Oprichter en Psycholoog NIP

Giel Dietzenbacher

Als therapeut en als praktijkhouder van de psychologenpraktijk PsyExperts streef ik er al jaren naar om de beste zorg te leveren. En dat kan alleen als je je echt toelegt op specifieke hulpvragen. Mijn specialisaties zijn HSP, trauma’s en (vlieg)angst. Samen met Niels kon ik de hulpverlening bij angsten op een veel hoger plan brengen. Ik ben erg blij dat ik jou die hulp nu ook kan aanbieden.

Niels Polak - Oprichter en Angstcoach

Niels Polak

In 2014 kreeg ik voor het eerst te maken met angst- en paniekklachten. Het was een lange worsteling om hier vanaf te komen. Uiteindelijk is dit gelukt maar ik had het gevoel dat het sneller had gekund. Ik wilde andere mensen dezelfde lange weg besparen en ben op zoek gegaan naar een betere aanpak. Toen bleek dat Giel dezelfde visie had, hebben we onze krachten gebundeld en Angsthelden opgericht.

Solange Wensink – HSP-specialist en Angstcoach

Ik kom uit het zakenleven maar merkte dat mijn hart ligt bij het coachen van mensen. Na mijn opleiding tot HSP coach zag ik dat er bij Angsthelden erg mooie resultaten werden behaald met hun methodes. Na een opleiding tot angstcoach ben ik voor Angsthelden aan de slag gegaan. Zo fijn om mensen te zien opbloeien na vaak een jarenlange worsteling!